„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

15.05.2024 16:38 | Monitoring

Tak dlouho dělali svými kecy ze slovenského premiéra hrozbu pro demokracii, až jeden idiot uvěřil, že je Frodo Pytlík a má za dobro bojovat. I to zaznělo po atentátu na slovenského premiéra Fica, který byl těžce postřelen na náměstí v Handlové. Část viny si podle mnohých musí připsat neziskovky a média, které tento narativ dlouhodobě šířily.

„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica
Foto: Screen Youtube
Popisek: Postřelený Robert Fico

Podle politiků, kteří se řadili spíše k Ficovým oponentům, je odsouzeníhodný čin důsledkem „rozdělování společnosti“ a „nevraživosti a agresivity“.

V tomto duchu se vyjádřil například český prezident Petr Pavel, nebo premiér Petr Fiala (ODS).

„Jsem šokovaný a zhrozený,“ uvedl v rychlé reakci na tiskovce lídr opozice Michal Šimečka, nejostřejší kritik vlády. Na dnes odpoledne jeho hnutí svolávalo v Bratislavě demonstraci, která byla zrušena.
 
Přímo na tiskovce ale čelil jinému pohledu.

Bývalý slovenská poslankyně Romana Tabak se při tiskové konferenci, na které stálo s vážnými výrazy vedení opoziční strany Progresivní Slovensko ptala předsedy Michala Šimečky, zda je spokojený.

„Jste spokojený, když jste na demonstracích vykřikovali, že se musí stát něco jako Kuciak?“. Zatímco byla z tiskovky vyváděna, Šimečka ujišťoval, že je šokovaný. „Vy jste šokovaný?, divila se na odchodu.

I další lidé připomínají, že střelba na ministerského předsedu časově navazuje na velmi agresivní rétoriku opozice a rovněž některých politiků a aktivistů ze zahraničí.

„Nemám dost informaci, podle mne je to důsledek nenávistné kampaně, opozice, zejména progresivců, mimovládek a jejich médií vůči vládě. Tak se někdo nechal tou kampaní přesvědčit, že Fico je hlava mafie, co ničí Slovensko, a šel to vyřešit,“ říká pro ParlamentníListy.cz bezpečnostní analytik Milan Žitný.

I další dodávají, že střelba může být výsledkem „fanatismu lepšolidí“. Tito lidé důsledně dělí svět na dobro a zlo a slovenský premiér jednoznačně patřil do druhého z těchto světů. „Udělali z něj svými kecy „hrozbu pro demokracii“ a pak stačí jeden idiot, který se považuje za Frodo Pytlíka a chce být bojovníkem za dobro,“ padlo také na sociálních sítích.

„Vyvolávání vášní působí dlouho jako hra, a pak se to stane,“ komentoval předseda České stomatologické komory Roman Šmucler s přáním šťastného uzdravení.

A Jana Volfová z ČSSD se rovnou vyjádřila, že „tohle je výsledek mediální práce pravdy a lásky“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

16:25 O mandát za Babišem, jásala Pekarová. Výzkumník ji zpražil: To byly eurovolby, ne sněmovní

Poslední průzkum STEM před volbami do Evropského parlamentu při konfrontaci se skutečnými výsledky r…